Ce este vasul roman?

claypot vas roman romai tal romentopf pataki tal Măreţia vasului roman este dată de simplitatea acestuia deoarece prepararea mâncării nu necesită cunoştinţe profunde în gastronomie.
Folosirea acestuia este cât se poate de simplă, de aceea din antichitate este folosit cu drag de către populaţia romană iar mai târziu de populaţia ocupată de Imperiul roman .

Cum utilizăm vasul roman?

În primul rând trebuie scufundat în apă ca vasul sa absoarbă cantitatea necesară, după care în vas aşezăm alimentele de bază iar vasul acoperit este pus în cuptor.
Cu toate că prepararea mâncării în vasul roman ia mai mult timp, aşteptarea este răsplătită de gustul deosebit. Datorită evaporării continue a aburului carnea nu se usucă, seva preţioasă şi plină de gusturi deosebite rămâne în friptură iar cine preferă friptura cu suprafaţa prăjită şi crocantă, prin îndepărtarea capacului poate prăji în continuare, pentru a pregăti o masă festivă sau o specialitate excepţională.
Trebuie remarcat şi faptul că în cazul mâncărurilor preparate în Vasul Roman în cursul gătitului nu este necesară ungerea suprafeţei prăjite cu bere, miere sau grăsime, carnea se va prăji fără orice alte intervenţii.
În cazul vasului roman este recomandată evitarea curăţatului cu detergenţi, deoarece substanţele chimice intră în structura poroasă a vasului şi la gătitul următor gustul mâncării va fi modificat şi mâncarea va pierde calitatea gustului.
Pe vremuri vasul roman era curăţat cu nisip sau cu leşie, acest tip de curăţare poate fi utilizat şi azi, însă este de ajuns şi curăţarea prin frecare intensă cu apă caldă.

claypot vas roman romai tal romentopf pataki tal Pe lângă multe alte reţete şi opinii de specialitate, prin experienţa noastră personală am ajuns la concluzia că fripturile de purcel, curcan, gâscă, şi mici păsări sălbatice si garniturile acestora, sunt mai gustoase când sunt pregătite în vasul roman.
Vasul roman mai are un alt avantaj, ca după preparare, legumele nu îşi pierd culorile naturale, nu se micşorează, şi datorită vasului închis, din carne sau legume nu se elimină substanţele nutritive. Astfel mâncarea pregătită în vasul roman este mai sănătoasă, carnea uşor digerabilă şi deoarece în cursul preparării nu folosim grăsime nivelul colesterolului este minim.
Deci, vasul roman este foarte eficace, uşor de folosit, cu durată îndelungată, pur şi simplu indispensabil.Considerăm că cuvintele folosite pentru lauda vasului roman sunt o pierdere de timp, acest vas se recomandă pe sine şi îl recomandă pe cel care il cumpără.

Încercaţi-l şi nu veţi fi dezamăgiţi.